onsdag, juli 07, 2004

Deutsche Telekom

Hälften av världens officiella betal-hotspots för trådlöst Internet ska nu sammankopplas till en enda tjänst, planerar Deutsche Telekoms dotterbolag T-Systems. Sammanlagt är avtal på gång som omfattar samordning av 10000 hotspots, så att man bara ska behöva betala ett abbonemang hos Deutsche Telekom för att komma åt dem. De hoppas alltså att folk ska vilja betala för något som redan är gratis! Tro mig, de kommer inte att uppnå sitt mål. Möjligtvis sammankoppla några hotell och flygplatslobbys medan övriga försök till kommersiella hotspots läggs ner på grund av bristande lönsamhet – vilket vore en ypperlig typ av kreativ förstörelse. Annars har Deutsche Telekom redan lyckats förstöra Makedoniens Internet, och är huvudorsak till den dåliga standarden på nätuppkopplingarna även i sitt hemland.

Tyskland har i god ordning privatiserat hela sitt telenät, förutom de sista tio metrarna in i lägenheterna, vilket har lett till att monopolet kvarstår ograverat, med höga priser och dålig service. Deutsche Telekom heter detta allt omfattande monstrum, och dess effektivitet påminner om cykelteamet med samma namn som varje år mottar miljontals mark för att vinna Tour de France: det lyckas aldrig. Erik van der Heeg, Berlinkrönika (PDF), Site #1, 2001

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

kan ju finnas en positiv sida aven om det pa det stora hela ar negativt. alla kraschade bredbandsbolag har fort med att sig att olonsamt byggande av bredband med nagon annans pengar snabbt skrevs av och aterupplivades. Aven om Telias stora nat-operationer i osteuropa var en dalig affar ligger trots allt kablarna i backen, klara att slas pa nar behovet finns.

Nar T-mobile far kalla handen gallande wi-fi kommer det finnas framdraget breband till varenda starbucks i hela varlden. kanske starbucks kommer ge bort bredbandet "gratis" till de som koper kaffe, ungefar pa samma satt som man lanar ut toan?

7/07/2004 02:38:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home