onsdag, april 13, 2005

Valborgslegender och fruktstunder

Piratbyråns förstamajdemonstration i Stockholm har nu presenterats med en sajt. Tre paroller, sammanvävda med tre helt skilda historiska kopplingar till datumet första maj. Från valborgslegender till krav på 100 mbit. Tre talare, musik och copyswap: Odenplan klockan halv ett. Lyckligtvis krockar Piratbyrån inte med datumets andra innovativa inslag, en demonstration för frukt påkallad av eminenta konceptbloggen Fruktstund. Tidigare ikväll uppgavs Hötorget som samlingsplats, men nu har det visst ändrats:

Vi träffas vid Willy Brandts park i Hammarbyhöjden söder om Stockholm kl. 11.00 . Där bjuder vi på frukt, byter recept och lyssnar till inspirerande tal av landets ledande fruktfrämjare.
En höjdpunkt var annars när fruktälskarbloggen under rubriken Sanningen om Frukt och gröntfrämjandet spann vidare på Copyriots skriverier om föreningen Fair Play – i minst sagt udda riktning. Smaka bara:
Liksom kriget trappats upp mellan nätpirater och Antipiratbyrån, ser vi nu början på en likartad schism mellan branschorganisationen Frukt och gröntfrämjandet och de verkliga fruktfrämjarna. Men finns det då något vi fruktofiler skulle kunna lära av nätpiraterna? Skulle vi fruktfrämjare, liksom vi sett nätpiraterna överta musik- och filmbolagens distribution genom snillrika fildelningssystem, kunna gå samman och dela frukt mellan oss i analoga, ekologiska nätverk?
"Den mest fruktade bloggen på nätet" kallar de sig...

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

:-)

Glöm heller inte den relaterade
http://smorochbrod.blogspot.com/
"Svenska Smör och brödfrämjandets blogg på nätet"

4/13/2005 10:32:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Fruktsund måste vara en skämtblogg ungefär som de som gjorde en skämtsida av planka.nu

4/13/2005 10:33:00 fm  
Blogger Höglund said...

Fruktstund är ingalunda ett skämt utan en grupp fruktälskande individer som vill dela med sig av våra erfarenheter.

Vidare vill jag bara säga, å Fruktstunds vägnar, att vi är mycket tacksamma för att en så pass stor organisation som denna tagit sig tid att uppmärksamma vårt lilla korståg.

4/13/2005 11:51:00 em  
Anonymous popz said...

Haha! Fan va skönt! Nu vill man ju till stockholm 1:a maj!

4/14/2005 08:52:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home