fredag, juni 17, 2005

(s): Don't copy me!

Trodde du att nyckeln till framgång, även på politikens område, stavades kopimi? Att uppmuntra andra att ta till sig och kopiera det man gillar, helt enkelt. Nå, det statsbärande partiet verkar vara inne på en helt annan strategi (eller snarare, en helt annan definition av politisk framgång): Ingen annan får tycka som vi. Vi har monopol på våra idéer. Hur ska man annars tolka att partisekreterare Marita Ulvskog, enligt Norrköpings Tidningar, ondgör sig över att moderaterna har blivit en "piratkopia" av socialdemokraterna?

12 Comments:

Anonymous flux said...

Även om de inte insett att "nyckeln till framgång, även på politikens område, stavades kopimi" är det ju intressant att hon använde begreppet "piratkopiera" i det sammanhanget. Det sägs ju att i "begynnelsen var ordet". Kan detta vara ett tecken på att hon trotts allt är påväg att inse kopierandets betydelse, dess storslagenhet och dess militanta förmöjliggörande?

6/17/2005 10:45:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Högern har insett värdet i att använda motståndar-lagets egna argument. Friden är över.

6/17/2005 11:48:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Men är det inte sossarna som har blivit en kopia av moderaterna? Eller kanske inte, kanske de har mötts på halva vägen och gjort en dubbelkopimi. Vem har i så fall rätt eller fel?

6/17/2005 01:44:00 em  
Blogger floodis said...

Allt fler väljer att ladda ner det som går att ladda ner och de väljer därmed piratkopiorna. Samma sak verkar gälla i politiken enligt de senaste opinionsmätningarna... :D

6/17/2005 02:20:00 em  
Anonymous mats said...

I partipolitik handlar det väl inte så mycket om att ha rätt eller fel. Det är ju lite svårt att bevisa att den ena åsikten är mer "rätt" än den andra.

Det fiffiga är väl att, hur mycket Ulvskog än vill det, så har antagligen inte (m) kopierat (s) helt och hållet. De kanske har fått lite inspiration och hittat idéer som verkar funka (eller nåt, vad vet jag).

Det är ju det som är det roliga med att kunna ta del av andras idéer.

Ulvskog påminner mig alldeles för mycket om mina elever på lågstadiet. Typ:

Läraren: "Ok kids, gör vad ni vill i 15 minuter innan lunchen"
Elev1: "Jag vill rita min katt!"
Elev2: "Ja, va kul. Jag ska rita en båt!"
Elev1: "Sluta härmas!"
Läraren: "Jamen vafan..."

6/17/2005 02:24:00 em  
Blogger hjartberg said...

Det är väldigt svårt att skilja på den förda politiken inom samtliga riksdagspartier.

Men eftersom ingen vill kopiera Gonzalo-maoisterna, så kanske detta kan vara ett grepp som kan föras över till skivindustrin. Om de bara ser till att ge ut lite mer udda och extrem musik så kommer ingen att kopiera den.

6/17/2005 06:37:00 em  
Blogger Björn said...

Nja nu är det väl snarare så att närhon använder sig av ordet piratkopia, så är det i bemärkelsen något som är en blek kopia, något som inte håller måttet, en ulv i fårakläder

Vilket är precis vad moderaternas utalande är, det försöker intala folk att de är något de inte är!

6/17/2005 11:35:00 em  
Anonymous Lina said...

Både moderaterna och sossarna har, så vitt jag kan se, gått ifrån sina repektive idiologier för att ägna sig åt mer och mer uttalad populism. Ge massorna vad de vill ha, sälj en produkt som ger röster. Titta bara på hur vlkampanjerna ser ut numera. Det går knappt att skilja på partiprogrammen längre. Och det lär bli värre till nästa val.

Har jag fel?

6/18/2005 02:41:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Kan man "tolka" uttrycket "det statsbärande partiet" som en piratkopia av en liberal konception av staten? Händer det då någonting nytt med denna konception i detta kopierande?

6/18/2005 09:33:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Hur skall det gå med "politiken" när en hjärnlös kopierar en annans hjärnlös's ideer?

Tacka vet jag copyriot och andra bloggar, och webben överhuvudtaget med fritt flödande media.

Ibland fårstår jag inte varför copyriot o.a. ger "politiken" den uppmärksamhet de gör.
Det är ju här som det är de riktiga nyheterna, där människornas politik skapas.

Och vem älskar McDonald's nu?

6/18/2005 03:33:00 em  
Anonymous Anonym said...

Piratkopia? Jag som trodde det var en komplimang!

6/20/2005 11:38:00 fm  
Blogger K A S said...

Den som tror att moderaterna är en kopia av socialdemokraterna kan nog inte skilja på en ko och en katt vilket måste vara besvärligt när man skall mjölka.

6/21/2005 02:25:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home