onsdag, december 07, 2005

Fienden

Anonyma kontantkort till mobiltelefoner skall förbjudas. Sveriges justitieminister Tomas Bodström är en "hök" i frågan.
Läs på Oscar Swartz blogg! Följ Henrik Alexanderssons uppmaning att skriva till europaparlamentarikerna! Vad de nu har att säga mot ministerrådet och mot Sveriges regeringsdepartement. Oscar visar ju tydligt att dessa redan har bestämt sig för att till varje pris förbjuda anonyma kommunikationer och att tvinga företag att lagra allt vi säger. Socialdemokrater? Hallå? Inser ni att ert partis främsta framträdare finns bland Europas hökar i den här frågan? Antingen håller ni med dem, och då är det kanske läge att sluta låtsas som det regnar utan stå upp för saken. Eller så tycker inte heller ni att det föreslagna EU-direktivet om datalagring är någon bra idé alls – och då är ni fega kräk om ni inte tar upp frågan om vad fan Bodström sysslar med i ert eget parti, som är de ytterst ansvariga för detta. Uppdatering: Socialdemokraten Urban Lindstedt skriver bra om saken, och påpekar vilka tre svenska partier som står bakom skiten: socialdemokraterna, kristdemokraterna och folkpartiet. Skäms, alla som hör till något av dessa partier utan att skrika högt!

18 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vad fan Bodström sysslar med är vi många som undrat - länge....

12/07/2005 10:47:00 em  
Anonymous Anonym said...

Oj oj, inte varje dag man ser rasmus ryta till, hooray :)

Jag mår fan illa när jag tänker på hur nöjda de måste vara över byggandet av det nya samhället, där ingen undkommer storebrors insyn.
Bodström ligger väl i sin säng nu, och onanerar till '1984' och nyhetsinslagen om Nordkorea.

/griskrig

12/07/2005 10:51:00 em  
Anonymous Anonym said...

hear, hear!

12/07/2005 10:58:00 em  
Anonymous Robert said...

Jag fick höra talas om det här via Pär Ström i mitten av november.

Har haft lite mailpingis med Inger Segelström(s) som bl.a hävdar att "mobiler som bevisning har varit helt avgörande för att t.ex fria misstänkta i mordet på utrikesministern [Anna Lindh]". När jag då har frågat henne HUR den lagrade datan har kunnat vara avgörande när den är så enkel att förvanska/förfalska (låna ut sin telefon, lämna den hemma/på en buss) så har hon snabbt halkat vidare med rabblande av hur säkert systemet kommer bli "för det ska vi bestämma att det ska vara" [min tolkning].

Lyckligtvis så har jag fått svar från flera andra som varit mer kritiska. Hoppas bara de är tillräckligt många.

12/07/2005 11:15:00 em  
Anonymous chefren said...

Hade inte STASI försvunnit när Östtyskland försvann?

12/08/2005 02:34:00 fm  
Anonymous John Marwin said...

Folk runt omkring en undrar om man är en konspirationstok när man talar om för dom om dessa nya lagar och förordningar som är på väg.

Jag informerar folk om det dagligen, men det märks tydligt att informationen om dessa övergrepp på yttrandefriheten är mest spridd inom området 20-35, åtminstonde lokalt hos mig.

Eller som min mor (54) uttrycker sig: Du skämtar väl med mig? inte kan väl dom kontrollera sådär heller?

12/08/2005 01:25:00 em  
Anonymous markus said...

Som före detta brevbärare går jag i god för att om polisen kunnat stiga in på posten och be att få kolla på avsändarna till och storleken av de tre senaste årens brevskörd så hade i princip alla andra register av den typ som förbjuds i grundlagen varit överflödiga.

Jag gissar att nästa steg är att man börjar tråla i den lagrade informationen.

Ta fram uppgifterna för några kända terrorister, kolla vem som har liknande, utvisa dem till egypten utan att behöva förklara sig och mys i efterhand när egytierna meddelar att personen i fråga erkänt sig skyldig till såväl moderna terrorbrott som delaktighet i mordet på Gustav III.

12/09/2005 04:54:00 em  
Blogger Urban Lindstedt said...

Jag är socialdemokrat och jag skäms över Bodströms agerande. Jag har skrivit om min syn på trafikdatalagring på min egen blogg.

Inger Segelström är helt okunnig om direktivets konsekvenser. Jag har själv hamnat i hård ordväxling med henne när jag kritiserat socialdemokraternas ställningstagande.

12/09/2005 08:02:00 em  
Blogger floodis said...

Den gröna gruppen har nu lagt fram ett ändringsförslag som om den antas av parlamentet kommer förkasta hela datalagringsdirektivet. Se länk nedan. Så skriv till ALLA eu-parlamentariker och säg til dem att rösta på den.

Ministerrådet, som är de onda, har för övrigt i hemlighet förhandlat med de två största gruppern i EU-parlamentet för att få igenom sitt eget förslag på datalagring som är flera gånger värre än den kommissionen la fram. Så ni måste skriva till alla parlamentariker, speciellt de i de två största grupperna PSE och EPP och påminna dem vem de har röstats fram av (folket eller ministerrådet?).

http://www.greens-efa.org/en/press/detail.php?id=2876&lg=en

12/09/2005 10:03:00 em  
Anonymous Anonym said...

Du raljerar i en artikel om det kontantlösa samhället och konspirationsteorier men slåss med näbbar och klor för att bibehålla integriteteten när det gäller anonyma kontantkort till mobilen.

För mig är det precis samma sak, med sedlar kan du kringå kontrollapparat i viss mån.

Rent logiskt bör du kämpa lika hårt för att vi skall behålla kontanter i det finansiella systemet således.

12/09/2005 11:53:00 em  
Blogger rasmus said...

Du som upprörs över att jag "raljererar" har uppenbarligen inte fattat att jag i högsta grad förespråkar att kontanter ska fortsätta finnas: läs den aktuella posten en gång till, så kanske du fattar.
Däremot så ifrågasätter jag att det skulle finnas några starkare intressen som verkligen vill avskaffa kontanterna, med tanke på deras ytterst stora reella betydelse för ekonomin.

12/10/2005 05:05:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Det finns starka intressen att avskaffa kontanter, det stavas sparbarhet och ar ett led i att bekampa brottslighet och terrorism. Saledes finns det goda motiv men samtidigt en baksida, det kranker den personliga integriteten.

12/10/2005 10:47:00 fm  
Blogger jompa said...

det här gör mig riktigt skraj, och inte så lite hatisk mot "våra" politiker .. har själv mailat Thomas Bodström men misstänker att mitt mail hamnat i sophinken.

Kryptering nästa, eller kanske är det dags att emigrera? Lika bra att passa på medans man fortfarande får resa utomlands utan tillstånd från myndigheterna.

12/10/2005 01:27:00 em  
Blogger Robin Ekman said...

Nu har jag skrivit till de svenska eu-parlamentarikerna. Länk.

12/10/2005 01:36:00 em  
Anonymous Anonym said...

Det är väl knappast någon chock att de högerextrema fp och kd stödjer detta (och flera andra intigritetshämmande) förslag. Att det dessutom finns många högerextrema politiker i EU gör knappast saken bättre

12/13/2005 02:14:00 em  
Anonymous Anonym said...

Går det här igenom får man väl börja knappa på ett program som totalförstör möjligheterna för någon att få ut någon vettig information ur det sparade datat. (När det gäller vanligt datoranvändande iallafall)

Dvs ett program som sätter upp förbindelser mot andra med samma program på ett helt slumpmässigt sätt.

Jag kan tänka mig att det blir rätt svårt att lura ut vem som har kommunicerat med vem när alla ser ut att kommunicera med alla andra.

12/13/2005 05:12:00 em  
Anonymous Anonym said...

ein volk, ein euro, ein justitieminister

12/15/2005 03:46:00 fm  
Blogger Arvixx said...

Eftersom den krypterade datan i stort sett lika väl kunde varit slumpmässig data, vad sägs om följande: ett nätverk där man kopplar upp sig mot slumpmässigt valda medlemmar i nätverk och utbyter meningslös slumpdata, för att på så sätt dränka den riktiga krypterade datan i slumpmässig data. Bandbredd kostnaderna blir lite tråkiga, om man inte sitter på flatrate dock.
Men "de" kan ju knappast förbjuda oss från att skicka slumpmässig data?

5/23/2006 02:52:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home