lördag, april 22, 2006

Helkväll med Piratbyrån, lördag 29 april

Mingel, film, prat och bar: Helafton med Piratbyrån, lördag 29 april i Stockholm. Så kom till Café Edenborg i Gamla stan, dagen innan Valborg! Tillställningen pågår mellan 18–01, med öl och mackor i baren och en mindre seminariebuffé som drar igång redan tidigt. Pirate Cinema Berlin, med engelska kumpaner, gästar Sverige och delar med sig av idéer och film. Därtill samtal kring kopiering, kreativitet, konst och musik – detaljer kommer nog snart – och även ett enklare prat av undertecknad. Tänkte väva samma lite musikcentrerade tankar härifrån Copyriot och illustrera med bild, ljud och kortfilm. Så kom redan vid 18-snåret om du vill ta del av denna unika sammansättning, och tänk på att lokalen ganska lätt fylls av den sköna blandning som Piratbyråns festligare tillställningar brukar locka. Sist men inte minst, så kommer OMGWTF.se att spela skivor under festen. (De förutspår redan efterfest på Spy Bar). Lyssna på deras senaste mix [MP3], med nedpitchade versioner av bland andra följande pärla från årets elektroniska duettalbum:

Ellen Allien & Apparat - Do not break.mp3

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Fett!

4/22/2006 03:15:00 em  
Anonymous Anonym said...

Hej Rasmus

Jag har försökt emejla dig (3*) till ditt rasmus@piratbyran.org adress - men det kom tillbaka hela tiden.

"Musikens källor var alltså begränsade, och i slutändan kontrollerade av skivbolagen."

Jag har hela tiden haft en känsla att musik och filmbolagens agerande inte har så mycket att göra med fildelning och minskade vinster per se utan att det är en fråga om KONTROLL. Bolagen är livrädda att förlora kontrollen och att de kommer att bli obsoleta helt och att andra produktions och distributions metoder tar över.

Samma gäller för etablerade massmedia och politiker. Internet har revolutionerat människors sätt att ta del av- och skapa nyheter och nya ideer själva. Nu är det inte förbehållit de som har pengar eller sitter på en viss position längre.

Kanske du skulle ändra fokus - och lämna fildelningsfrågan för en tid och försöka se om det kan finnas en mer eller mindere medveten KONSPIRATION mot oss vanliga människor istället. Man försöker från alla håll inskränka friheten på internet. Om man ser det som en kontrollfråga - ja då blir bolagens - Bodströms och t ex. Aftonbladets agerande inte fullt så irationella och dumma - och dessa grabbar är långt ifrån dumma.

Jag bifogar härmed en link - artikeln är en aning gammal och en aning tungläst - men kanske det kan vara interessant för en intellektuell som du iaf :o)

http://www.fourmilab.ch/documents/digital-imprimatur/

4/23/2006 10:30:00 fm  
Anonymous StrutPirat said...

"Jag har hela tiden haft en känsla att musik och filmbolagens agerande inte har så mycket att göra med fildelning och minskade vinster per se utan att det är en fråga om KONTROLL. Bolagen är livrädda att förlora kontrollen och att de kommer att bli obsoleta helt och att andra produktions och distributions metoder tar över."

Att bolagen förlorar kontroll innebär väl visst förlorade vinster "per se"?

4/24/2006 02:34:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home