fredag, juni 02, 2006

Demonstration på lördag!

Mot polisens/Hollywoods tillslag och Bodströms agerande, för återlämning av alla beslagtagna servrar. Demonstration (preliminiärt) på Mynttorget i Stockholm, klockan 15.00, lördag den 3 juni. Arrangörer är Piratbyrån, Liberala ungdomsförbundet och Piratpartiet, även centern kan vi nog räkna med. Stay tuned, läs mer hos Johanna Nylander och IDG, och snart (när sajten är återställd efter serverstölden) på Piratbyran.org. Uppdatering, fredag kl 12.50: Föga oväntat efter gårdagens makalösa uttalande, så kom en slags dementi från Henrik Pontén, åter uppringd av Dagens Industri:

Agerar ni juridiskt mot lobbyorganisationen Piratbyrån? "Nej, vi har yttrandefrihet i det här landet och Piratbyrån har sin fulla rätt till sina åsikter. Vi har aldrig anmält Piratbyrån och det är fullständigt främmande för oss att göra detta."
Nej, det var ju ingen nyhet. Polisanmälan riktades mot The Pirate Bay, det visste vi redan. Men han förnekar inte att han ser det som en positiv bieffekt att en motpart delvis har tystats. Gång på gång lovordar han tillslaget. Om Pontén nu menar att "Piratbyrån har sin fulla rätt till sina åsikter", borde han tala ur skägget, och kräva att servrarna återlämnas!

25 Comments:

Anonymous Oscar Axhede said...

Snälla, gå ut med er bankinformation! Om det någonsin funnits ett bra tillfälle så är det nu! Jag är helt övertygad om att ni skule få ihop till nya servrar på nolltid om ni la ut infon på siten!

6/02/2006 03:33:00 fm  
Blogger aggese said...

jag föreslår en demonstration på Gustaf Adolfs Torg i Göterborg och en på Gustav Adolds Torg i Malmö för dom i respektive stad som inte kan ta sig till stockholm.

men samma tid som den i stockholm

6/02/2006 03:52:00 fm  
Anonymous Anonym said...

flopp flopp
stop stop

6/02/2006 07:32:00 fm  
Blogger rasmus said...

Oscar: "Er" - menar du Piratbyrån? Kanske kan bli aktuellt att be om donationer, men vi ska nog inte ha några problem att få upp sajten igen - dock tyvärr i en stympad version eftersom de senaste backuperna också stals av polisen.
Om du menar The Pirate Bay så tilltalar du fel person, för jag har aldrig varit involverad i driften. Hur som helst så har det ju sagts att The Pirate Bay tack vare sponsring kommer att vara uppe och fullt funktionabel redan idag, och då brukar det väl alltid finnas en möjlighet till donationer. Och ja, den lär bli välanvänd nu :)

6/02/2006 08:15:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Gustav Adolfs Torg i Göteborg är väl sådär med tanke på nuvarade hungerstrejk där angående folkmord i Sudan.

6/02/2006 09:00:00 fm  
Blogger Joakim said...

aggese:
håller med, det borde hållas demonstration på fler ställen i landet. speciellt i göteborg. PP har många medlemmar här.

6/02/2006 09:38:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Kom igen nu alla Piratbyråare (vilket ord)! Så svårt kan det inte vara att få upp Piratbyrån igen, den borde inte vara särskilt kontroversiell, den kan man väl hosta på vilket webhotell som helst?

Försök dra med en datanörd eller två i gänget den här gången också, för att undvika såna saker som backuper on-site.

6/02/2006 09:55:00 fm  
Anonymous Emailo said...

Jag tycker att man kan anordna en Demonstartion i LIDKÖPING. Tror att det finns många fildelare i de trakterna.

6/02/2006 10:50:00 fm  
Anonymous Simon said...

Vad ska vi göra nu?! Hur ska vi agera för att försvara yttrandefriheten? När regeringar och poliskårer blir verktyg för företagens oligarki? Kan jag samla in pengar till servrar, skriva på någon lista?

6/02/2006 11:22:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Ska det hållas en demo i göteborg eller??? Jag skulle lätt va med då

6/02/2006 11:36:00 fm  
Blogger Johanna Nylander said...

En demonstration kommer ske i Göteborg, kl. 15.00 på lördag, plats: Gustav Adolfs torg

Ungefär samma arrangörer som Stockholmsdemonstrationen

6/02/2006 12:34:00 em  
Anonymous Anonym said...

Till artister och filmtillverkare skulle jag vilja säga att jag aldrig ens skulle vilja ta i eller köpa deras material eftersom dom är så småaktiga och vill lägga ner fil delning.
Skulle alla göra så skulle dom få sälja för noll dollar hädanefter.
Rätt åt dom isåfall!

6/02/2006 12:36:00 em  
Blogger Gurra Pärsson said...

För eventuella last-minute changes kolla för säkerhets skull på den särskilda hemsidan.

6/02/2006 03:03:00 em  
Anonymous Anonym said...

"Information wants to be free”


Det är roligt att se men jag är knappas förvånad nu ska varje litet nyliberalt äckel som vill komma in i riksdagen försöka high jacka fildelar vågen jag tycker att det är fel av piratpartiet att tillåta andra i demonstrationen som ska delta i form av representanter från cuf luf etc...

Är man för fildelning går man på demot är man mot låter man bli... jag ser själv klar ett ideologiskt djup i frågan och har klara stånd punkter där, men tycker dock att man inte borde göra det här till en parti grej varför ska luf eller cuf vara med och arrangera???

Jo av en enda anledning det är val år och dom vet om att just i detta val finns det en massa unga förstagångs väljare. det man läser om i diverse höger bloggar är lite tissel tassel kring själva razzian och att Bodström gjorde fel och att det är minister styre vilket i sig är rätt men är men för fildelning ser man frågans djup d.v.s. MAN ÄR MOT DEN INTELEKTUELLA PRIVATEGENDOMEN!!! På folkets sida inte företagens på fansens sida inte skivbolagens, på dom aids sjukas sida inte dom amerikanska läkemedelsföretagen, på Internet andvändarnas sida inte Microsoft.
Glöm inte:

”Information wants to be free”

Free även från LUF och CUF.


Företagande i deras ögon är något sektliknande heligt, dom kan hyckla och va lite populistiska när vinden blåser i det hållet (spårktets förra valrörelsen) men tro mej dom är inte på fildelarnas sida, jag mins när Johan Norborgs ”dokumentär” ”globalisation is good” las ut på piratbay han bloggade om det hela och skrev att han var mot det idag står han där och utger sig vara för fildelning.

Här med lovar jag att om jag ser en nyliberal fjant som Fredirk Malm, eller Federley stå och säga att vi mot sätter oss det intellektuella privategendomen så kommer jag Johan att byta mitt namn till Kerstin!!!

”Information wants to be free”
Fri från nylibralism och marknadskrafter fri från kapitalism som idag fungerar som en broms kloss för människans progress!!!

6/02/2006 03:13:00 em  
Anonymous lpa said...

Anonymous: Ordet du söker efter, gällande 'piratbyråare', är 'piratbyråkrater'.

6/02/2006 03:15:00 em  
Anonymous Monika said...

Stängningen av Pirat Bay´s webbsida och beslagtagandet av servrarna samt angrepp mot enskilda personer med t.ex DNA-tester är det största rättsövergreppet i Sverige sedan skotten i Ådalen 1931.
Det här är inte längre en fråga om rätten att ladda ner musik och film. Det är en fråga om demokrati och rättsäkerhet!

6/02/2006 03:54:00 em  
Anonymous Fritte said...

Toppen att det ordnas demo i Götet också. Jag är där! Men personligen skulle jag nog välja ett annat ställe än GA om det pågår en hungerstrejk som anonymous säger..

6/02/2006 05:32:00 em  
Anonymous Olle said...

Demonstration i Falun eller Gävle ett alternativ ?

6/02/2006 05:39:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ändrad tid för Göteborg 16:30 läste jag någonstans. Själv håller jag på med huset så jag kan inte komma tyvärr :-/

Tag det nu lugnt och ingen stenkastning o sån skit, det förvärrar bara saken. Lycka till imorgon och påpeka gärna saker om de andra kunder som lidit av detta inkompetenta tillslag.

6/02/2006 07:36:00 em  
Blogger NL said...

Jag kan inte ta mig till någon demonstration i Stockholm, av den enkla anledningen att jag bor i Landskrona (en by Utanför Landskrona till och med) men jag önskar er som deltar lycka till och hoppas att det dyker upp mycket folk.

6/02/2006 08:12:00 em  
Anonymous Björn said...

Om inte annat så är det väldigt kul att se ministrar begå såna självmål. Så vem ska man tacka för det? :)
Vilket självmål, Bodström

6/02/2006 09:58:00 em  
Blogger mikael:d said...

Det går även att "demonstrera" genom att göra JO-anmälan på http://www.jo.se/Page.aspx?MenuId=13&ObjectClass=DynamX_Documents&Language=sv
Enkelt e-formulär, klart på minuten :)

6/03/2006 12:29:00 fm  
Anonymous fox said...

Skulle ju även gärna se någon slags dementi på att det inte är pirater som DDoS attackerar andra sidor. Man kan inte stå och säga Information wants to be free och hävda att DDoS-attacker är en metod att föra fram sin åsikt. Medierna skriver dagligen om hur piraterna slår tillbaks, det är inte pirater som attackerar Polisens, Antipiratbyråns eller andra myndigheters sidor.

Ibland kan man fundera över om det inte är upphovsrättsförespråkarna som sätter igång dessa kontraproduktiva aktiviteter.

Glöm inte: Det är INTE pirater som attacker andras sidor.

Som sagt, hade gärna sett ett utalande från Piratbyrån på den denna så självklara punkt för oss upphovsrättskritiker.

6/03/2006 02:01:00 em  
Anonymous Mumrik said...

Till Anonymous: Jag håller INTE med dig. Jag tycker att det är fantastiskt att Liberala Ungdomsförbundet står upp för en sådan här fråga tillsammans med partier vars flesta politiska idéer de faktiskt inte delar!

Jag anser att det är demokrati när den fungerar som bäst. Att partipolitik ibland kan läggas åt sidan till förmån för att kämpa för saker man gemensamt tror på. Detta TROTS att det är valår. Det är modigt och värt all respekt!

LUF visar också att fildelningsfrågan i allmänhet, och razzian i synnerhet, inte är enbart en vänsterfråga, utan i allra högsta grad en fråga om rättigheter och rättssäkerhet.

6/03/2006 11:53:00 em  
Anonymous Anonym said...

Vill hålla med ovanstående skribent! Det är INTE fildelningsförespråkare som saboterar myndigheters hemsidor! Snälla snälla piratbyrån, gå ut och dementera!

Och vädja till alla sympatisörer att INTE göra såhär, det bara förstör vår sak!

Fort! Innan varenda Svensson därute tror att vi är sabotörer och terrorister som vill tysta våra meningsmotståndare!

6/04/2006 01:18:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home