tisdag, augusti 22, 2006

Ny dokumentärfilm samt Slitz-reportage kring The Pirate Bay

Slitz septembernummer har en stort uppslagen intervju med Anakata, grundaren av The Pirate Bay. Fantastisk styling av Sara Sadeghi! Men även en mycket välgjord text av Erik Hörstadius, som tillsammans med Anakata förklarar fildelningsfajten rakt och pedagogiskt. Om du inte vill köpa Slitz, vilket du sannolikt inte vill, går det att läsa hjälpligt på ett par fotografier som någon har tagit: Första uppslaget, andra uppslaget. Men framförallt; missa inte Steal this film. Första delen (omkring en halvtimma lång) i ett subjektivt dokumentärfilmsprojekt om fildelning. Resumé av försommarens razzia, intervjuer med Anakata och de bägge andra The Pirate Bay-gossarna, med flera av oss från Piratbyrån och med ungdomar från gatan. Hopklippt i hast sedan filmteamet, League of Noble Peers, var på Stockholmsbesök för en månad sedan. Men filmen är bara första station. Härnäst planeras fler intervjuer runt i världen och fler delar, kanske en långfilm. Om du gillar det, var snäll och donera några euro, och sprid länken så mycket det bara går. Torrents i olika upplösningar finns alltså på Stealthisfilm.com.

7 Comments:

Anonymous Tuxie said...

Jag trodde aldrig jag skulle säga det här men nu gör jag det ändå: Kanonbra jobbat av Slitz! :)

Men varför, varför nämns inte Piratpartiet???

"Och så har ju nätpiraterna medvind i opinionen nu före valet. Ett tecken på det: Miljöpartiets förslag att nerladdning ska legaliseras och kreatörer ska få ersättning från en viss procent av bredbandsoperatörernas intäkter." [...] "Vad tycker du om miljöpartiets förslag?"

Ett bättre tecken är väl ändå att Piratpartiet nu har FLER medlemmar än Miljöpartiet trots att det bara har existerat i knappt 11 månader...

Varför känns det som att artikelförfattaren medvetet tystar ner Piratpartiet och lyfter upp Miljöpartiets halvhjärtade röstfiske?

8/23/2006 02:35:00 fm  
Blogger rasmus said...

Tuxie: "Tystar ner"... Kom igen, va!
Texten är ett personporträtt på Anakata. Varför skulle de skriva om Piratpartiet, som han (eller The Pirate Bay) aldrig haft något att göra med?
Kan hålla med om att miljöpartiets förslag inte är mycket att hänga i julgranen i sammanhanget, men jag förstår ju att det figurerar för att peka på en allmän vindförändring även bland etablerade partier, och tror inte att den där "STACKARS OSS, VI BLIR NEDTYSTYSTADE"-attityden kommer att ta er någonstans.

8/23/2006 09:21:00 fm  
Blogger Marchus Ahlgren said...

Även om jag kan förstå att enskilda personer, och då även enskilda piratpartister, blir upprörda och frustrerade när ämnen som helt klart berör oss blir debatterade och vi inte ens nämns. Men, i slutändan så är det som Christian sa "Media bestämmer själv vad dom ska publicera, inget vi kan göra något åt."


Nåja, nog om det...

Snyggt jobbat med artikeln! Var väldigt intressant och mycket läsvärt. Och jag kan hålla med om att det vore soft att bara sitta på en strand hela dagarna, men men...

Keep up the good work!

8/26/2006 03:25:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Rekommenderar verkligen "steal this movie", grymt bra sammanfattning om kriget mellan fildelarna och MPA o co.
Enda dåliga är nog, att jag tror du anakata och de andra nog gör sig bättre pratande svenska (med undertexter) på film.

Rick Falkvinge (från filmen):
"När förändringens vindar börjar blåsa bygger några vindskydd, andra väderkvarnar"

8/26/2006 11:27:00 em  
Anonymous Pat EM said...

Med hänvisning till föregående kommentar vill jag bara påpeka att "Steal This Movie" är namnet på en amerikansk 'biopic' om Abbie Hoffman som skrev boken "Steal This Book". Alltså ej att förväxla med den film som syftades på, dvs. "Steal This Film".

Tuxie; att Piratpartiet har fler betalande medlemmar än MP är väl inte så konstigt, då medlemskapet kostar 10kr. Det är något helt annat att ha flera tusen aktiva, ideellt arbetande medlemmar och ett röstunderlag på minst en kvarts miljon.

8/30/2006 03:06:00 em  
Anonymous Blenda said...

Med styling kan man komma långt!

9/01/2006 09:48:00 em  
Anonymous Anonym said...

Falkvingecitatet är faktiskt ett Mao Tse Tung-citat.

Hmm... är Falconwing bondemaoist månne?!

1/07/2007 05:28:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home