söndag, augusti 06, 2006

Påminnelse: Fest, musik och konst med Piratbyrån på måndag

Piratbyrån firar den heta sommaren 2006 och kickar igång en minst lika spännande höst. Alla som vill vara med är välkomna till Underbara Bar på Södermalm i Stockholm på måndag kväll. Förutom trevligt krogmingel i avslappnad miljö, bjuds det på blippblopp och digitalkonst från klockan 18 och framåt. Under någon av kvällens timmar kommer Karl-Erik Rignell att iscensätta en audiovisuell installation, baserad på omfattande utforskning av personliga filer från fildelare i Sverige och Rumänien. Installationen premiärvisades i Malmö igår. För musiken står inledningsvis nitro2k01 som med sin gameboy blandar en kompott av sockersött och acidsurt. Klockan 21 äntrar så Sveriges främste chipmusiker Goto80 scenen tillsammans med turnépartner från Jossystem. Förvänta er en hejdundrande show där elektroniska ljudens överraskande utflykter i genrer som schlager, dub och metal ackompanjeras av matchande videokonst. Såsom före detta biograf är Underbara Bar en utmärkt lokal för visuella projektioner, även under pågående fest. Under de senare timmarna genereras dessa med en variant av Jossystems Poloview. Som pricken över tårtan presenterar Jossystem även en kort men omskakande remix från försommarens piratdemonstration. Se alltså till att komma tidigt för att inte missa alla denna musik och konst. Efter 22, när Goto80 spelat klart, blir musiken som vanligt en aning mer lågmäld på Underbara Bar, som alltså är öppet precis som vanligt fram till klockan 01. Måndag 7 augusti alltså, klockan 18-01. Fritt inträde, 18 års åldersgräns. Underbara Bar ligger på Östgötagatan 33, T-Medborgarplatsen. PS. Erik Stattin spekulerar kring om Madde kommer.

6 Comments:

Anonymous Fabian said...

Varför i hela fridens namn infaller dessa festliga tillställningar på dagar då folk är lediga och har möjlighet att dyka upp? En måndag liksom, vad fan?

8/06/2006 05:56:00 em  
Blogger rasmus said...

Fabian, det är ju tråkigt om du vill komma men inte kan. Men å andra sidan upplever vi inte det som någon plikt att "alla" alltid ska kunna komma till allt vi ordnar. Precis som att vi inte förväntar oss att folk ska komma bara för att de gillar Piratbyrån, utan för att de vill ha en festlig kväll.

Den här gången ordnar vi en klubbkväll, rätt och slätt. Stockholms klubbliv pågår alla dagar i veckan.
Helgkvällar är på vissa sätt att föredra, men betydligt svårare (och ofta dyrare) att boka, och även då är risken stor att man krockar med annat.

För den som jobbar 9-5 och prioriterar god sömn, rekommenderas att komma kl 18 och gå kl 22.

8/06/2006 06:10:00 em  
Blogger Redaktör Slätt said...

rätt och slätt, hi hi...

Kommer en runda i alla fall, men helvete va tomt på kontot det var den här månaden.

Bra skrivet i dag förresten i tidningen.

//R

8/07/2006 05:20:00 em  
Blogger elmindreda said...

Argh, hade gärna kommit om det inte varit dagen man kom hem från Assembly.

8/08/2006 02:22:00 fm  
Anonymous Anonym said...

ja varför måndag :/ måndagar är typiskt
dåligt att ha fest på. en repris på
en icke måndag plz.

/ iocc

8/08/2006 01:47:00 em  
Blogger M. Altemark said...

http://youtube.com/watch?v=kRy4FwIyib4

Filmen som visades under festen!

8/10/2006 05:16:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home