måndag, oktober 02, 2006

Post-WOS-länksamling + Brno

Ljud och video från samtliga Wizards of OS-sessioner finns nu tillgängligt, även om det allra mesta kanske inte ger så mycket att titta på; konferensens syfte verkade väl någonstans ändå ha varit att samla ihop intressant folk på ett och samma ställe snarare än att föra ut budskap till massorna. Såg siffror på att vi nästan var 100 som var inbjudna som talare och liknande, därtill kom 200 pressackrediterade och drygt lika många betalande besökare. Copyriot fick ihop tre inlägg:

Oscar Swartz var ju också med i Berlin och han fick uppenbarligen smak för staden; fick just höra från honom att han tänker flytta dit och bo tillfälligt i Berlin i kanske ett år eller så. (Jag förstår honom, har bott där tidigare och har tankar på att återvända framöver.) Konferensrapporterna han skrev för Computer Sweden finns länkade från detta inlägg. Ett par vänner från Piratgruppen i Norge och Danmark var också på plats med pressackreditering och ger nog ifrån sig en text inom kort. Benjamin Mako Hill har plitat ned några rader om sin debatt kring licenser som han hade med Lawrence Lessig. Och medieforskaren Felix Stalder som modererade den panel där jag själv medverkade skriver några relaterade rader på tyska, "In unbekannten Gewässern". Enda riktigt polemiska rapporten är en text av anarkohackern Dmytri Kleiner som cirkulerat lite överallt på nätet, "WOS4: The Creative Anti-Commons and the Poverty of Networks". En ganska dogmatisk kritik mot Lawrence Lessig; även om jag vill minnas att där fanns några poänger kvarlämnar texten mest en stickande doft av renhetssträvan. "CC flawed? That argument is secondary" skriver tvärtom J. Andersson, som bestämt avråder upphovsrättskritiker från att ge sig på Creative Commons. (Just en licensproblematiken känns inte jättehögprioriterad just nu, tycker jag själv.) Så långt Berlin. Brno nästa! Om en vecka inleds där digitalkulturfestivalen Brzno Zoom 2006, (9-15 oktober) med spännande öppen inriktning. Piratbyrån är inbjuden, en hel delegation faktiskt, för att presentera verksamheten och delta i samtal. Andra som kommer till Brno är Scrambled Hackz, The League of Noble Peers samt diverse demoscenare, VJ:s och videokonstnärer.

2 Comments:

Anonymous Blämbla said...

"det allra mesta kanske inte ger så mycket att titta på"

Antagligen inte, min vissa guldkorn kan man ändå hitta bland inspelningar från dylika konferenser. T.ex. tyckte jag att föreläsningen om Freenets nya algoritm från 22C3 var väldigt intressant.

Lite tips om vilka av de otaliga inspelningarna som är intressanta vore därför inte helt fel!

Lycka till i Brno!

10/06/2006 03:45:00 em  
Blogger rasmus said...

Blämbla: Då rekommenderar jag sessionen Open Spectrum.
I övrigt vet jag inte, det allra mesta såg jag ju inte, men delge gärna eventuella fynd!

10/06/2006 05:07:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home