måndag, februari 12, 2007

Oscartorrents

Ingen kan väl ha missat lanseringen av Oscartorrents.com, inklusive de kaxiga orden från The League of Noble Peers.
Gillar annars skarpt Expressens rapportering, som inte ens ids relatera till att några fortfarande anser fildelning vara kontroversiellt.

3 Comments:

Anonymous Blämbel said...

OMG, Expressen dristar sig t.o.m. att skriva ut adressen till sidan, det brukade AFAIK inte dylika nyhetsartiklar göra förr i tiden. Däremot så länkar de inte – undrar om det är pga. primitiva publiceringsmetoder eller juridiska anledningar?

2/12/2007 06:43:00 em  
Anonymous T said...

Expressens lilla artikel var verkligen intressant! Inte så mycket på grund av vad som stod i texten, utan pga två andra orsaker:

1) Först vad som inte stod: Inte ett enda ord om "Legal/Illegal" eller någon som får komma till tals och säga att filmer är dyra att göra och ingen minsann längre kan göra film, om inte internet stoppas och Hollywood får bestämma allt, eller någon som säger att fildelning inte kan stoppas eller att rättväsendet borde..., osv, osv och de andra orden som brukar finnas med i artiklar om fildelning.

2) Sedan pga hur artikeln utformades: Expressen konstaterade bara helt torrt och enkelt att på Oscartorrents finns nominerade oscarsfilmer för gratis fildelning. Utan någon som helst värdering eller ansats till politisering, moralisering, för- eller emot fildelning, för- eller emot kriminalisering av alla ungdomar i Sverige, osv.


12 Februari 2007 skrev en av våra fyra största tidningar troligen för första gången en artikel som genom sitt innehåll och utformning visar att fildelning numera är en integrerad, mentalt bearbetad och naturlig del av vår kultur, och därför kan bevakas och rapporteras utan värderingar eller andra budskap eller "expertkommentarer".

/T

2/12/2007 09:17:00 em  
Anonymous Blämbel said...

Hm, fel av mig! De länkar ju visst direkt till sidan, i »faktarutan«.

2/14/2007 10:58:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home